Viltsafari igår lördag!

Mäktig älgtjur med fina skovelhorn på väg. Han gick tillsammans med tjuren på bilden under
Också en fin älgtjur men lite mindre än kompisen ovan
Här syns båda på samma bild. De höll ungefär det här avståndet mellan sig under den tiden vi stod och kollade på dem. Det fanns ingen rädsla, de trampade runt lite och betade. Det här är inte samma tjurar som vi såg gå tillsammans häromdagen. Lustigt nog har vi nu på bara några dagar sett tre par älgtjurar som gått tillsammans två och två. Kanske mer flockbenägna än man tänker sig. 
 
En riktigt grann råbock. Han har fina horn också, inte en "mördarbock" med spjuthorn.
 
Det här är också två tjurar som går nära varandra men det är inte samma som på bilderna ovan. De här var dessutom inte kompisar. Den större mörke till höger gjorde flera utfall mot den mindre ljusare till vänster, tycktes vilja jaga iväg honom, men den mindre  strävade ändå och följde efter den store över hela hygget och verkade  vilja komma närmare.  Fick ingen bra närbild på dem, de rörde sig hela tiden för snabbt och det var ju rätt skumt ute så här sent. De här två finns med på en filmsekvens som jag lade ut på min facebook nu söndag kväll.
 
En välväxt get men var är killingarna? 
 
En fin ensam ko, ser inte ut att ha kalv, inte heller dräktig. Verkar vara ett ungt djur.
 
Kon med de nyfödda två små såg vi på nästan exakt samma plats som häromdagen. Det var långt avstånd, kon till vänster och de små kalvarna lite suddigt till höger.
 
Sen såg vi älgko med en kalv här på Liane men den försvann som en avlöning, hann aldrig få upp kameran.;-))
 
Sammantaget på gårdagens viltsafari på så där en halvtimme alltså, 10 älgar, 3 rådjur och en grävling. Roligt att vi ser så pass mycket älg ändå. De har varit rätt osynliga under vintern.
 
I dag söndag har vi varit på tur med god vän + man för att fira jämna års födelsedag. Mer om det imorgon på bloggen.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Ni har verkligen safari in på knuten! I Polen såg vi rävar, vilket jag inte är så van vid. Älgar har jag ju sett några gånger i mitt liv, men inte så ofta som ni förstås... Det ni upplever skulle vara extremt exotiskt för många!

Svar: Nja, vi väljer förstås rätt tid och rätt plats annars vore det glest mellan älgarna här också.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback