Trevligt 70-årskalas hos Karl - Heinz och Karin...

.... var vi på igår kväll onsdag. Vi blev så där 10 stycken som pratade om Margit och Hjalmar och Herbert och Arne på Mon och  andra gemensamma  vänner som vi haft genom åren. Några är borta nu men lever vidare i våra minnen, till att ta fram ibland när vi sitter så här i trevligt samspråk. De läckert smaksatta korvarna hade strykande åtgång. De grillades perfekt av Björn- Arne på den splitternya grillen, grillarnas Rolls Roys en Weber ;- )). Lyxigt fint väder blev det också, lagom varmt utan blåst! Och faktiskt varken myggor eller knott
 
 
Med på kalaset var också en objuden gäst. Den seglade nästan systematiskt över åkern i långa låga stråk fram och tillbaka  med tvära vändningar,  kollade av vad som kunde vara ätbart. Vi tror det är en blå kärrhök, de gillar visst att just lågflyga.
 
Här är i alla fall en bjuden gäst som valt att kura ihop sig i buskaget av pil. Det ska vara en utterhund, rätt ovanlig i Sverige. Den hade också en kompis med sig som jag inte fick med på bild, en howawart (heter ungefär så, osäker på stavningen). De här två var fascinerande. De låg helt avkopplat stilla och sov utan att röra en fena när korv grillades ett par meter från dem ! Hade inte hänt här hos oss kan jag säga med våra glupska vovvar. Sen berättade ägarna att de är väl tränade för skyddstjänst och rycker ut vid behov när polis eller räddningstjänst ringer. Den ena hunden är specialtränad på att söka en speciell person som den får vittring på. Den andra hunden är tränad att söka efter människor vilka som helst som försvunnit i terräng eller i ras eller i snö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback