Gula blommor nu runt huset!

 
 
Kamtjatkafetbladen är tacksam! Den finns till vänster på bilden ovan och i närbild  nedan, blommar länge och i omgångar, täcker mark så det blir inte mycket ogräs under. Jag har från början planterat några men de har spridit sig över ett stort område. Humlorna älskar de här blommorna. Jag gjorde en överslagsberäkning och kom fram till att det måste finnas 80 - 100 humlor bland de här blommorna hos oss. Roligt att få gynna en hotad art, en art som dessutom är viktig för vår överlevnad.
 
 
Praktlysingen är en annan tacksam växt som förgyller sommaren. Nu är den på utgång men har blommat länge. En annan växt som just nu är gult praktfull är färgginst, på översta bilden till vänster om trappan.  Planterade den ett år när den var årets perenn, utsedd av någon växtkatalog. Jag köpte ett ex eftersom mina trägna försök att få vårginst att överleva  hos mig hade misslyckats. Den är nog helt enkelt inte härdig i mina rabatter. Färgginsten blommar i alla fall snällt och länge varje år och blir allt större. Det var ett bra byte. 
 
Om gårdagens födelsedagskalas skriver jag senare idag.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så vackert det blommar hos er!

Svar: Tack det var snällt sagt. Handlar inte om några ädla perenner direkt, mest sånt som överlevt vanskötsel och torka.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback