14.577 besökare igår lördag på stortravet i lilla Årjäng!

Stortravet är en årligt återkommande folkfest här i Årjäng. I hela kommunen finns knappt 10.000 invånare men travbanan besöks alltså av drygt 14.000 människor den här dagen.  Vädret var fantastiskt och tävlingarna som vanligt välarrangerade. Årjängs travbana brukar välförtjänt kallas Sveriges vackraste. Åskådarna sitter trevligt uppe i bergknallarna och mumsar på sin matsäck. Sen finns förstås en bra restaurang och andra matställen, lekplatser för barnen, ponnyridning osv. 
Så här ser det ut vid målgången. Vi åt god mat i restaurangen, hade trevligt sällskap och kunde njuta i fulla drag av spännande lopp. Det var minsann inte bara favoriter som vann. Om jag minns rätt så föll en jättesäker häst i första loppet redan och den som vann gav 94 gånger pengarna. Men reservation för det, jag är inte stensäker.  Kul att Kristian i Leverhögen  fick en av segrarna under dagen.  Stora sprinterloppet, som har drygt en halv miljon i pris till vinnaren, blev oerhört spännande med målfoto. Jag kan inte ett dugg om hästar mer än att de kan vara "farliga i bägge ändar" som en god vän brukade säga, så jag ska inte kommentera loppen. Det är bara  roligt att spela en tjuga så där i varje lopp  för att det ska bli lite spännande. Det blev några vinster men fler förluster så det hela gick helt jämt ut till slut.
Det här var vackra ekipage som fanns med under dagen. Jag har ingen aning om vilka det är men tjusiga var de.
 
Publiken är blandad, lite av folkfest med roliga inslag här och där. Kan inte minnas att stortravet någonsin haft bekymmer med våld av något slag. Här var mannen med en stor färgglad papegoja. Vi hade en fin dag på Årjängstravet! Den  avslutades med att vi fick heja på Lina-familjen som kommit till Liane nu, därefter lite plikter och till slut en pratstund på Furnäs med Axelssonfamiljerna som är där några dagar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback