Tyra -Lill tömkördes igår eftermiddag

Jag kan absolut inget om hästar, har alltid hållit mig på betryggande avstånd. ("Farliga i bägge andar och obekväma på mitten") Men råkade igår, när jag var ute och gick med Seffrin, få sällskap på hemvägen av Rolands bror Gunnar som bor rätt nära oss och som har sina hästar på Liane - Prästgården. Han har  fina Moa som jag brukar gå förbi och som har varit med här nyligen. Igår så var Gunnar  ute och tömkörde en fölunge som jag tror heter Tyra - Lill efter Sofias lilltjej.
 
Tömkör gör man för att träna hästen att gå med tömmar och börja inrätta sig efter sin ägares önskemål om färdväg. Det gick riktigt bra, tryggt och lugnt. Gunnar är jätteduktig med hästar, har hållit på med det hela sitt liv.
 
Tyra Lill stannade till lite  för att vänja sig vid åsynen av virkestravar och av Roland med traktor och vagn och skrammel. Hon kommer att se sånt många gånger i sitt liv framöver, bra att bli van antar jag. Hon fick gå runt några gånger i höjd med traktorn och så tillbaka igen till Prästgården. Jag gick hem med Seffrin, höll mig en bit ifrån.;- ))

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Vilket fint föl! Jag red mycket när jag växte upp och gillar hästar :)

Svar: Jo, Tyra är söt. Du borde bo här, omgiven av hästar! På mig är det helt bortkastat! ;- ))
Inga Magnusson

Postat av: znogge

Hästar är ståtliga och vackra djur men jag håller mig också lite på avstånd. Har respekt för dem...

2017-01-20 @ 12:48:36
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback