Katarina av Amerika ...

... heter musikalen som vi såg igår kväll
Den framförs av sångare och musiker härifrån Årjäng. Musik och texter är med något undantag skrivna av Rolands fyrmänning Sölve Aronsson från Blomskog. Jag antar att det kan låta amatörmässigt att allt är Årjängsproducerat men det är det inte alls. Det hela är suveränt  proffsigt gjort och genomfört. En variant av Katarina har visats förut, så många visste vad man kunde vänta sig och den här föreställningen var om möjligt ännu bättre.  Man gav en föreställning igår kväll och ger två idag. Sammanlagt har 800 biljetter sålts. Det var fullsatt i aulan i går kväll  och lär bli det idag också.
 
 Den här bilden tog jag 20 minuter innan föreställningen börjat, det blev helt fullt sen. Katarrina som musikalen handlar om har funnits på riktigt. Han var piga i Gillbergadalen, alltså mellan oss och Arvika, utvandrade och skapade ett stort modeföretag i Amerika. På båten över träffade en släkting till Sölve (författaren) och Roland Katarina och de kom att bli vänner.
 
Jag har gjort några justeringar i släkforskningen i inlägget nedan och kommer att göra några till. Sedan skapar jag en ny kategori  på bloggen, "släktforskning",  där jag samlar såna uppgifter framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback