Fågelrapport!

 
Nu när det blev kallare så har vi massor av småfåglar på foderplatsen utanför köksfönstret. De är ofta  20 - 30 stycken samtidigt. För en stund sedan gästades vi av den lite mer sällsynta hackspetten och då flyr de små undan.
Fasanhönan går här just nu och plockar under den stora foderautomaten. Vi ser henne nästan varje dag men ingen av de andra. Hon tycks vara den enda som är kvar av de vi släppte ut. Hoppas hon klarar sig.
 
Mest är det talgoxar och blåmesar förstås och de kan vara lite ilskna på varandra om det blir trångt. Här är en morsking. Men varje dag är det rätt många gulsparvar, entitor och några nötskrikor också. Precis vid foderplatsen finns en stor tät gran och den är favvoplatsen mellan ätstunderna.
 
Roland jagar hare förstås, med Hej, men har inte fått opp än. De har i alla fall tur med vädret, strålande solsken och - 5 grader.  Så småningom under dagen kommer efterlängtad dotterfamilj, som firat nyår i Fengersfors med goda vänner.
 
Nu klockan kvart i tolv fick Hej opp hare. Han är strävsam och ger sig inte, bra hund! Jag ska bli bjuden på fika om jag går till Roland på pass. ;- ) Så får det bli.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då får vi verkligen hoppas att hon klarar sig!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback