Steksten på bordet!

Så himla gott och mysigt är det att laga mat på bordet med steksten! Vi blev bjudna på det hos Lennart och Eirin. Sen erbjöd de oss att låna stenarna och testa. Så det gjorde vi.  Ett par gånger har vi lagat mat på dem.  Man ställer in täljstenarna i ugnen några timmar på 300 grader. Sen lägger man köttet direkt på en sten  för stekning på bordet. Det ska inte vara olja eller smör med, täljstenen är i sig fet och gör att det inte fastnar. Ryker inte heller. Och Roland fick brumma med sina nya  kryddkvarnar. Man behöver två stenar för det svalnar efter en stund så man får byta. När man diskar stenarna får det inte vara diskmedel med för det feta i stenen ska vara kvar. Köttet som läggs på ska helst inte vara kylskåpskallt, gärna skuret i tunna skivor och det blir bäst med ett mört kött. Vi körde med fläskfilé för säkerhets skull.
 
Roland o S.  har gemensamma släktingar baköver  så det blev ett släktprat som vi planerat för ett tag. Vi kollade på bilder och texter, vi frågade och S.  berättade om de Kylin-släktingar han träffat på resor i USA. Mycket intressant för oss att höra om, en trevlig kväll blev det igår. Frågan om vi skulle kolla på Mellon var aldrig aktuell den här lördagen, så skönt! ;-))

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

En sån sten pratade vi om igår!!! Undrade om en sten räcker för fyra? Samt funderade på om det är lätt att råka laga köttet för länge...? ;)

Svar: Man måste ha två eftersom den första svalnar under tiden man äter, så man byter ut den mot en ny het. Två stenar räcker bra till fyra. Det var vi igår. Man har ju stenen framför sig på bordet så det är ingen risk att bränna köttet, så fort går det inte. Och det ryker inte speciellt mycket. Himla gott och lite roligt.
Inga Magnusson

2017-02-26 @ 08:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback