Chicorée är en fantastisk grönsak!
Kan inte förstå varför vi inte lyckas få tag på den i Sverige. Vi får av snälla tyska vänner som tar med. Den påminner om endive men är blekare och lite gul till färgen. Den introducerades för oss av Peter F. Tack för det Peter!
Man tar bort ytterbladen och nederdelen, klyver den på längden, lägger den öppna sidan uppåt och på med centimetertjocka skivor med St Agur ost (fel stavning!). Går eventuellt med Gorgonzola också. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter (eller lite längre). Serveras till kött av något slag. rökt går bra eller stekt eller köttfärsbiffar.
Före tillagning i ugnen, vi åt igår kväll torsdag.
På tallriken tillagad. Men det är bättre med kötträtt utan sås till. Här råkade det bli älggryta.
Kommentarer
Postat av: znogge
Helt ny för mig men det låter gott och ser gott ut!
Trackback