Aldrig mer köper jag kokt julskinka!

Nej, den var ett stolpskott! Den smakade inte julskinka, bara alldeles för mycket av salt. Den var dessutom hård i konsistensen och massor av fett på. En skuffelse. Funderar allvarligt på att slänga den fast det är emot mina principer att slänga mat som inte är skämd, men den är för salt för att ge hundarna, deras njurar är inte gjorda för sånt.  Det var ett första försök att vara lat och köpa färdigkokt men aldrig mer. Nu har jag talat med människor som lyckats köpa god färdig skinka men jag chansar inte igen. Eller kanske nöjer jag mig nästa gång med skivad julskinka i vaccumpack.  Den är smarrig, har vi ätit ett par veckor redan. 
 
Roland ville ha revbensspjäll så han köpte nåt halvfabrikat som såg kryddat ut inlagt i lag. Jag äter inte revbensspjäll men han tyckte inte den var ätlig, tjocka bitar, alldeles för hård och smaklös. Vi borde ha fixat tunna goda som svägerskan gör. 
 
Sen testade vi två olika sorts prinskorv. Båda är goda men slaktarkorven till höger, den med 82 % riktigt kött var ett strå vassare, den rekommenderas.
 
Vi åt  av fler maträtter som var julklassiker och riktigt goda, så fadäsen med skinkan och spjällen spelade inte så stor roll. Här är den hemlagade Jansson som blev bra och likaledes hemgjorda köttbullar av älgfärs som också blev goda med extra mycket grädde i.  Om Jansson ser konstig ut så beror det på att Roland har en del med ansjovis och jag har en del utan ansjovis men med kaviar.  Syns kanske vilken del som är vems! ;- ))
 
Nu ska vi bara äta rester under helgen som kommer och vara lata. Jag ägnar mig mycket åt en god bok och så blir det lite hundpromenerande.
 
Vädret här hos oss är inte så mycket att hurra för, några plusgrader och regn. Men det är världsligt och övergående.  Vi tänder en brasa i kaminen och gillar läget med ständigt ny utsikt över sjön. Idag är det gråskala.
 
På torsdag kommer sonfamiljen och det blir födelesedagskalas också den dagen. Sen kommer hans svägerska-familj också  nästa dag och vi planerar för en vecka framåt utifråm väder och vind. Hoppas förstås på snö och is, men annars får det bli lilla julafton, lek med julklappar, utfärder i skogen för att hämta julgran, klä granar, grilla korv och någon dag i simhallen kanske. Tyvärr har bowlingen och skyttesimulatorbanan valt att ha stängt under alla  helgerna när man kunde ha haft fullbokat från morgon till kväll när vädret är så här ogästvänligt och bygden full av gäster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback