Vi lagar rådjursfilé!

För första gången någonsin ha vi skurit ut rådjursfilén för att tillaga den separat. Normalt så brukar den få hänga med på sadeln. Inte så vanligt och vi hittade inget bra recept. Men gjorde så här
Ordentlig rensning av köttet
Brynt det snabbt
lagt i folie tillsammans med stekt lök, stekta kantareller, timjan, persilja
In i ugnen på 150 grader inlindat i folie i form
Får sen stå en kvart och lugna ner sig
Gör sås på grönsakerna som var med, mixar
Blandar det med urvispad panna
Blandar det med en del av vinet.
 
Grönsakerna till blir sallad från egen pallkrage och kokt potatis från eget land. Det mesta alltså närproducerat. Det känns bra. 
 
Vinet som vi dricker till är ett rödvin, gåva från en sommelier, ett "bårdå" (Maria Axelsson!) grand vin från 2003, Jean Pierre. Ett kraftigt vin som matchar köttet. Det har flera eftersmaker.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Smaskigt värre. Jag tycker så synd om rådjuren när jägarna gör sitt, men äter gärna köttet. Min svärson, jägaren, skrattar gott åt sin svärmor ibland!

Svar: Om man nu äter kött så finns inget bättre än vilt, både som smak och ur moralisk synpunkt (dvs levt bra och snabbt avlivat!)
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback