Trevliga grannar har vi.....!

Bl.a. de här två som har gått på Litorpet  bredvid oss hela sommaren. Antar att de snart ska hamna i frysen hos sina ägare. Så får det väl bli hos oss också när vargen ätit upp alla älgarna, att vi fixar nåt nötkött på rot liksom. Jag vill inte köpa sånt som är uppfött utan att jag vet hur det gått till. Jag vill veta att djuren har haft det bra  och ätit ok mat (inget importerat och manipulerat!). Försöker komma ihåg vad den här rasen heter men minnet sviker. Det kommer väl. Kan vara Belgian Blue eller nåt. Färgen är ju lite udda, åt blått till.  Men nu har jag kollat på Belgian Blue på nätet och den rasen är inte alls så här fin, bara bubblande muskler. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Jag är långtifrån någon expert men är inte Belgian Blue större? Den som kallades för monstertjuren eller minns jag fel...

Svar: Jag är alltså osäker på rasen men det här är kalvar egentligen, ja eller ungtjurar som har fått växa till sig på grönbete i sommar. Kan vara en blandning också. Smakar säkert gott i alla fall efter en fin sommar.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback