Plockade hallon igår igen! Och om pensionärsrutiner

Jag plockar vildhallon runt stugan och jag plockar samma kvistar om och om igen! Varje gång är det mer mogna bär på dem. Helt ofattbart! Nu är de dessutom större än i början och inte så många är angripna av röta eller djur.  Vi fick till äting  ett par gånger igår, sista hela stugdagen, och det är massor kvar.   Straffet för att klänga omkring i hallonbuskarna är förstås fästingarna. En hade satt sig fast idag. Jag hittade och  plockade bort den vid kvällens obligatoriska fästingsanering. Det är den första som sitter fast den här säsongen. Vi borde vaccinera oss. 
 
Såna här fanns det flera bland hallonen igår. Undrar om det är detta som är bärfisar? Fast jag tyckte nog att de var för stora, nästan lika stora som ett hallon. Trodde bärfisar var små och man måste leta efter dem. De här syntes ju lång väg. Jag tog i alla fall inte med någon.
 
Det blev bortdragen vägg eftersom vi fick finaste sommarvädret, det är alltid en fin känsla och som sagt vildhallon till dessert. 
 
Grilling också förstås. 
 
Pensionärsrutinerna har börjat falla på plats. Långa sovmorgnar  blir det.   Nu får jag tid till det. Det blir  lång frukost i sängen upphissad och med tidningsläsning på nätet. Jag prenumererar på flera tidningar som jag kan läsa på datorn. Himla skönt och praktiskt att slippa allt papper. Vad jag ska fylla resten av dagarna med har inte utkristalliserat sig än, men märker att matlagningen är  roligare när jag inte måste jäkta, den  får ta mer tid. Vi har ju mycket fint kött att använda.   Kvällarna ofta hundpromenad / viltsafari och sen kan det  bli lång läsning eller någon kort stund TV, TV är inte min grej, det är  långtråkigt. Lagom ansträngande blir det och jag märker att det som var jobbtänk sjunker undan snabbt. Trodde det skulle bli en längre och jobbigare  process nu vid skolstart  men den har jag nog redan klarat av. Ser fram emot den nya svindlande friheten som pensionärstiden innebär. ;-)) Ska bli spännande att se hur den artar sig. 
 
Ikväll ska vi på 70-årskalas. Det ska bli trevligt.

Kommentarer
Postat av: Tina

Japp! Nog va dä bärfis alltid. Dom ä inte så små.
Vi har oxå gott om hallon. Det ä väldigt gott till mycket. Mvh Tina

Svar: Smaken på vildhallon är oerhört god och det verkar vara gott om dem överallt i år. Ha en trevlig helg!
Inga Magnusson

2017-08-11 @ 22:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback