Igår kväll firade vi i sommarhuset

Det var lugnt och varmt och  vi kunde dra bort vikväggen till dukningen inför de  tre  gästernas ankomst! Det är bara bäst när ute blir inne och inne blir ute!. Vi har aldrig ångrat att vi byggde huset med den här väggkonstruktionen och minns den vådliga hit-transporten. Vikväggen  måste fraktas i ett stycke och en klumpig chaufför höll på att välta alltihopa genom att göra tvärs emot vad Roland sa till honom! Så här i efterhand kan man skratta åt eländet men just då var det panik.
 
Gästerna anlände med båt från andra sidan sjön! 
 
En fin kväll fick vi.  Vi firade min pensionsdag och Vincents simmärke, sjöhästen. Han simmar 20 meter och dyker på djupt vatten nu. Har tränat i sommar. ;- )) Det blev dagsfärsk potatis från eget land med matjesill och alla tillbehör till förrätt. Sen rökt älgkött med potatisgratäng till huvudrätt och hemkokt hallonsylt med chokladkladdkaka och vispgrädde till dessert.  Bra sommarmat, men rökt rådjur är nog ett strå vassare, det var första gången med älg. En trevlig kväll hade vi, så många minnen och så mycket annat att prata om, tiden vill inte räcka till. 
 
Strax före solnedgången for gästerna hem igen över sjön med sin båt. Det var en stämningsfull och vacker hemfärd.
 
 -Hej då!
Den sista timmen avnjöt vi på altanen förstås, Roland och jag, och såg solen gå ner vid halv 10-tiden. Nya scenarior varje kväll. Igår kväll var det en lysande guldstrimma över hela himlen.
 
Idag är det den 2:a augusti och om PI hade levt skulle han ha haft födelsedag. En del människor lämnar jordelivet alldeles för tidigt. Nu får han leva kvar i våra minnen. Han var en snäll människa, intelligent och rolig. Visst är han saknad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback