Fin sommardag - igår tisdag!

Jag har ett beting med fönsterputs den här veckan, fast bara lite varje dag. Jag är ju ledig. ;-)) Utsikten var fin, vindstilla och varmt var det också, Kan passa på att göra alldeles gratis reklam för Oceans grejer. Han använt deras fönsterputs,  tvättmedel och rengöringsmedel i många år, suveränt bra. Finns på lantmännen, ja XL då.
Det var en dag när vi drog bort väggen så inne blev ute och ute blev inne. Det är en fin känsla. Sen blev det lite röjning runt stugan.  Roland gick iväg med motorsågen och jag klippte bort vissnade fula lupiner runt huset. Vädligt varmt blev det. Man är tacksam att vi lever i en tid när det finns dusch. Eftersom vi varit i gräs och ris så blev det extra koll efter fästingar. Och vi hittade en var  under dagen, men de hade inte satt sig fast.  Bra att få bort dem snabbt, tror att det tar ett antal timmar innan de överför Borrelia. Roland hade ju det förra sommaren. TBE är inte så vanligt här men visst borde vi vaccinera oss. På hösten drar hundarna in många fästingar även om de inte fastnar på dem när de får  Bravecto- tabletter. . 
Avslut dagen på sjön. Först gjorde Roland oljebyte på en av de större Linderbåtarna, ur sjön och tillbaka i sjön vid Signebyrampen.
Så här ser vår sjö, Östra Silen ut. Den har liksom formen av en gaffel, med två vikar åt norr med en halvö mellan och så en smal del  ner mot Dalsland, slussen i Krokfors som förbinder med Västra Silen. Sjön är två mil lång från norr till söder, en spännande sjö med många vikarm halvöar och öar. 
Vi åkte ut på en metartur på kvällen. Det var helt tyst och stilla, andäktigt vackert. Vi fick ingen fisk men det gjorde inget. Det blev några napp och abborren jagade i ytan, ibland kokade vattnet av fisk. Värmen höll i sig, t-shirt fortfarande. 
 Till höger här är Dramstadholmen. Den kallas också Högbergsholmen, men för Roland är den uppkallad efter professor Dramstad som var den förste sommargästen nära sjön. Han lät bygga ett hus på holmen någon gång i mitten av förra seklet. Materiel fraktades tydligen ut över isen och Rolands morfar lär ha varit med och snickrat. Dramstad var sångprofessor och kunde härma lommen perfekt. Den svarade honom. Numera bor ättlingar till honom här på sommaren, en familj Lindén  som ofta bidrar med vackra bilder på fb från området. 
 Abborre 
Till slut fick vi en sån där solnedgång igen. Himlen blev ett fyrverkeri i flammande färger. Fast det hela var över på bara några minuter, jag hann knappt få upp kameran.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback