Avslut Sellereveckan på hembygdsgården igår

Vi åkte dit igår fredag, sista dagen och det var fina upplevelser. Den här mannen är alltså bosatt här i Sillerud i Rök och gör de mest fantastiska konstverk med motorsåg!!! Hade jag ingen aning om. Men han visade upp sina färdigheter igår.
 
 
 
 
 
På övervåningen rullade också filmen om Sillerud gjord 1955 av Olle Forsberg. Den var i färg och himla rolig att se. Där visades Sillebotten, affären på Myrås, flottning vid Signebyn, havreskörd på Prästgården med Johannes och Nils, älgjakt i Harnäs, bilder från Åsebyn osv. Roland känner ju igen en del av människorna som finns med. Filmen är bara 17 minuter lång men värd att se. 
 
Det serverades gammaldags mat också; motta och stekt fläsk med tunnbröd och lingonsylt.
 
Sen var det en hel del annat också, lottförsäljning, loppis, hantverksförsäljning, musik från Årjängs dragspelsklubb. Roligt att vi hann med att gå på Sellereveckan på hembygdsgården åtminstone en dag. Hade gärna varit där på stora loppisdagen och hört Marcus Erkenfjord, men man hinner inte allt. Kanske skulle allt vara på en dag istället?

Kommentarer
Postat av: Lena

Vi missade veckan helt i år vi pga jobb , skulle också gärna sett filmen , undrar om den finns att låna på biblioteket kanske

Svar: Tror att det är hembygdsföreningen som har filmen.
Inga Magnusson

2017-08-05 @ 23:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback