Terrorattack i Stockholm...

 
... lastbil har kört in i folkmassa på  Drottninggatan vid Åhléns. Enligt senare uppgifter kapades lastbilen på Adolf Fredriks Kyrkogata utanför en restauran och kördes sen efter Drottninggatan till Åhléns.  Precis här vid Åhléns  stod jag för en dryg vecka sedan och tog den här bilden. Just nu fyra bekräftat döda och ett femtontal   skadade, kan vara fler. Hela Stockholm är stängt, ingen tunnelbana, inga bussar, man tömmer innerstan på folk, spärrar av riksdagshus och Centralstation för att genomsöka. Människor får gå hem. Journalister får inte gå in. Markus svägerska får gå ut till Aspudden. Markus åkte taxi efter att ha varit inne i stan, Carin fick gå från jobbet till dagis vid Vasaparken, där alla barn var instängda i väntan på föräldrars hämtning. Telefonnätet har lagt av, fungerar inte, men det finns en facebooksida där de berörda kan lägga ut att de lever och mår bra så att anhöriga får veta. Polisen uppmanar folk att inte ta sig in i City och att hålla sig inomhus.
 
Uppdaterat i kväll är att kommunikationerna börjat komma igång igen och att man gripit en man som är misstänkt, en som liknar mannen på bilden och som ska ha erkänt. Han greps i Märsta, en plats där andra terrorister har vistats.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så skönt att nära och kära är välbehållna. Min kusin meddelade på FB och sonen har vi ju på hemmaplan eftersom han kom i går. Usch ja, som världen ser ut.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback