Påskdukningen
![](https://cdn1.cdnme.se/38735/9-3/x_bordet_klar_58f43ab4ddf2b36aad1b82c1.jpg)
Det var roligt att få duka lite prydligt på påskdagen till äting med goda vänner. Det går bra med små barn också!
![](https://cdn2.cdnme.se/38735/9-3/z_mat_porslin_klar_58f43abde087c30674ca724a.jpg)
På påskaftonen blev det ärveproslinet. Finservisen fick jag efter min mamma när hon gick bort. Hon fick den i bröllopspresent av "Fru Wallentin". Mamma kallade henne så med vördnad i rösten. Det är en hel servis med 12 av alla tallrikar i olika storlekar, massor av uppläggningsfat och skålar. Det är guldkant på allt och då får man tänka efter vid disken. Jag kör dem i maskin men det går inte att ha diskmedel, bara varmt vatten, annars förstörs guldet.
![](https://cdn1.cdnme.se/38735/9-3/z_mat_glas_klar_58f43aba9606ee40007b029c.jpg)
Kostaglasen är lövtunna och jag är alltid lite rädd att något barn ska bita till och få en glasbit i munnen. Men än har det inte hänt. Min pappas kusin jobbade på Kosta glasbruk, inte som glasblåsare men nåt annat. Jag minns vårt besök där, hur man blåste glaset och i detalj hur de tunna glasen slipades. Vi fick 12 glas ( det skulle vara ett dussin på den tiden) . Förr använde jag dem sparsamt för jag var rädd om dem, men nu tänker jag att de ska användas. Allt annat vore fel.
Kommentarer
Trackback