Pallkragebestyr

Jag hade ju köpt ett plastlock att lägga på pallkragen så att odlingrna skulle bli lite varmare och mer skyddade. Det ska nog bli en pallkrage till med glasväxthus ovanpå också, men det skulle börja så här tänkte jag. Så fick vi lov att tänka och det blev mycket av den varan innan projektet var färdigt. Inte så lätt för Roland som var kraftigt jetlaggad just de här timmarna på eftermiddagen, men bra att vara ute och lite sysselsatt. Man får inte somna om man vill ha tillbaka rätt dygnsrytm efter ett par veckor i USA: 
 
Vi tog ut jord för att sänka nivån så att växterna skulle få plats under plasten. Upptäckte att den då blev för låg så Roland letade snällt upp en krage till och lade på. Sen mer plast runt om, offrade sista sopsäckarn, och så på med mer jord för att fylla upp tre pallkragars höjd.
 
 
Och så skruvades medföljande gångjärn fast och jag hade tänkt mig att jag skulle kunna fälla ner plastlocket och det skulle hänga efter sidan. Funkade inte förstås i praktiken, det skulle i så fall bryta sönder fästet.
 
Nya funderingar och bort med gångjärnen.
 
Nästa steg blev att skruva fast medföljande krokar mitt på långsidan, en på varje sida. Så kan jag helt enkelt kroka av locket och ta bort det vid behov.
 
Så här blev det. Kommer att fungera utmärkt. Jag vet att det finns nya och prydliga pallkragar men jag gillar de här gamla slitna.
 
Så här blev det till slut; tre våningar pallkragar och dragkrokarna är kvar, en på var sida så vi kan flytta runt det hela på altanen vid behov. Det hela  står alltså på en lastpall med stora hjul under.
Jag hade köpt några plantor, rosmarin, dill, timjan och gräslök, de fick bli planterade.  Sen hade jag kvar från förut en hel del gräslök och persilja. I mitten sådde jag en rad med sallad. Kommer att så lite mer vartefter så det alltid finns fräscht att plocka.
 
Får se om vi satsar på en sån här skapelse till på altanen, en med växthusglas på.
 
Så här ser det ut på Plantagen. För oss som gärna odlar lite  i pallkrage vore det nog inte fel.
 
Det finns en hel del annat också att komplettera sin pallkrage med.Spaljé vore nog inte helt fel till lite luktärter. Skulle jag gärna ha.
 
I mördarsniglarnas kölvatten så har det här blivit en populär odlingsform. Utveckliningen har gått snabbt. När vi började för några år sedan fanns bara kragarna att köpa på bygghandel utan tillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback