Värmebölja igår torsdag!

Det var verkligen jättevarmt igår, bortåt 22 grader i skuggan och 25 - 30 solen.  På altanen var det stekhett och läge för markiserna. Tacksamma mot herr Skogström är man en sån här dag, han som fixade de fina markiserna.
  Det vita skynket på soffan är för Seffrins skull, han vill ligga bredvid husse, men han hårar så.
 
Kvällens lilla sammankomst för äting startade med lerduveskjutning. Det är svårare än det ser ut . Osäkra besked om vem som tog hem segern.
 
Ätandet gjorde vi på altanen här hemma. Vi valde att till förrätt  bjuda på en tallrik med lite matjesill + tillbehör på. Varmrätten blev tjälknöl på älg förstås. Jag hade tur, den blev lagom salt och lagom stekt i ugnen, 75 grader 14 timmar och se direkt i het mättad saltlag med vin och kryddor i 4- 5 timmar. Till den blev det kokta morötter och brysselkål, kokt potatis, kantarellstuvning, sallad och lingonsylt.
 
Till desserten, creme brule + kokkaffe från den stora kokaren över elden, flyttade vi oss till Lianegrillen. Det är gemyligt med brasa och marshaller. Vi hade en fantastisk vacker kväll med fullmåne, dimma över fälten nedanför oss, ganska varmt och helt stilla i luften!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback