Lingonhund var valpen igår kväll!

 
Det är tålamodsprövande att gå med en valp i skogen och hoppas att han ska hitta en hare, eller i alla fall bli intresserad av lukter och förhoppningsvis gå ifrån matte och husse. Det är inga jätteframsteg med lille Hambo men idag slog han rekord i avstånd till oss; 800 meter. Tidigare rekord var 300 meter! Så det tar sig. Det är bra att stå kvar och vänta att han kommer tillbaka så han blir trygg med det och använder sitt eget spår för tillbakavägen. En harhund måste kunna jaga långt ifrån sin förare så han / hon får inte vara räddhågad.  Men Hambo  var alltså långa stunder en riktig lingonhund som engagerade sig i vår plockning istället för att leta efter hare för han är ju fortfarande en lekfull och snossesjuk valp. ;- ). Fast som sagt, han blir modigare för varje gång vi är i skogen.
 
 
Skogsvana är viktigt för en valp på 9 månader. Det behövs många timmar.
 
Och det är väldigt mysigt att gå med bara valpen, inte någon mer hund med.  Vi gick 4 kilometer och valpen tillryggalade 8 kilometer enligt GPS:en. Det känns i kroppen efteråt när det är terrräng att gå i bitvis och höga knälyft med stövlar på fötterna. Jag var ordentligt trött.
 
 De enda vilda djuren idag var två älgflugor som jag plockade bort hemma  i duschen. ;- ). Lite lingon plockade vi och kantareller förstås. Vid hemkomsten belönade vi oss själva med  rårörda lingon och vaniljglass. Inte helt fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback