Häger åt vi igår!!!

 
Det känns lite spontant i efterhand som om vi ätit förbjudet djur, ett som vi normalt inte äter. Och vi visste inte vad det var för kött innan, bara att det på medeltiden var en fågel som var reserverad för kungar och kejsare, så visst var det spännande. I förrätten fanns  alltså bitar av stekt häger med salvia, vildris, kärnor och russin och det var jättegott.
 
I Peters hemland är hägern lovlig för jakt under en kort period och han hade själv skjutit de två fåglar som vi åt i går kväll 5 personer, medan hans fru hade skjutit vildsvinet som vi åt till varmrätt. Hägerköttet såg, uppskuret i bitar, ut som hjort  och smakade lite åt det hållet  också, inte alls som fågel. Det var i alla fall väldigt gott. I Sverige är hägern fridlyst utom invid fiskodlingar där den kan göra stor skada. Första och, gissar jag, sista gången vi äter häger för  det är svårt att få tag på i Sverige. Synd för det smakade alltså bra.
 
Här steker Peter salviabladen från egna trädgården till hägern. Men det kan nog också var smulad färsk salvia, eller torkad.
 
Hägerbitarna under stekning.
 
Egentligen skulle det vara nudlar till men jag fick alltså ris.
 
Varmrätten var den här grönsaken Chicoree med mycket mögelost på och så vildsvin grillad och rosmarinpotatis.
 
 Chicoreen innan den åkte in i ugnen.
 
 Rosmarinpotatisen i halvor i folie i ugnen. Rosmarin och lite flingsalt på.
 
 
Visst hade vi fin utsikt över sjön, men just igår kväll var det ingen tjusig solnedgång. Solen gömde sig bakom molnen. Det var ganska varmt och skönt ändå, vi har en sen värmebölja med varma dagar och nätter.
 
 
 
 
 
Som vanligt här så bjöds vi på ett rikligt urval av måltidsdryck. Flera sorters vin och öl. Jag hade med pannacotta till dessert. Det var lagom lättsmält efter så mycket mat till förrätt och varmrätt. Dessutom hade vi väldigt trevligt och kommer att ses snart igen.
 
 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Men oj så spännande! Har aldrig hört om någon som ätit häger förut. Vi har ju en häger som brukar hänga hos oss, men honom kommer vi knappast äta upp ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback