Borrelia har gubben fått!

Det började som ett rött märke på nedre delen av smalbenet på Roland, inte så stort, bara så där 5 cm i diameter. Kliade lite. Sen blev det större varje dag, Erytema migrans (stavningen?),  och igår fredag åkte vi till doktor för koll före helgen. Det här läkarbesöket fick bli prioriterat framför andra plikter den här dagen.
 
-  Jo, ser ut som Borrelia, sa läkaren, ser aggressivt ut.
 
Pencillin blev utskrivet på 10 dagar, en mild form enligt läkaren.  Han berättade att Borrelia behandlas i Tyskland mer resolut  med starkare pencillin på en gång och längre kur. Men detta blir ett första försök, Kåvepennin enligt svenska rekommendationer. Sen kan det bli starkare pencillin och längre tid om första kuren inte hjälper. Obehandlad så kan Borrelia dyka upp igen  i vilka symtom som helst, väldigt gåtfullt och svårt att spåra.  Roland  är inte sjuk annat än att han har haft rejäl huvudvärk ett par morgnar, vilket kan vara ett delsymtom. Vi håller tummarna att det ska bli bra snabbt. Detta är nog det femte fästingbettet i år. Hopplösa kryp, omöjligt att freda sig. Tänk om vi människor kunde få såna där tabletter som vi ger hundarna, fästingarna kan krypa på på dem men fäster inte.

Kommentarer
Postat av: Marie

Hej Inga! Vad tråkigt att Roland fick borelia. Bra att ni åkte till läkaren. Hoppas nu det ger sig med Kåvepenin. Det bra att du publicerade en bild på eländet, jag har alltid funderat på hur det ser ut, nu fick jag i alla fall en hint av det. Förmodligen ser det olika ut beroende på hur stor rodnaden är och kanske beroende på hur aggressivt infektionen är? Rolands var ju aggressiv om jag förstod dig rätt. Hälsa Roland så mycket och så håller vi tummarna för att det ger med sig så fort penicillinet får full effekt!

Svar: Jag googlade på bilder på borrelia innan vi bestämde oss för att söka läkare och det kan tydligen se ut nästan hur som helst. Men läkaren sa att det såg aggressivt ut. Hoppas det ger sig. Roland har fått en hel del fästingbett genom åren men aldrig någon sjukdom av dem. Åtminstone inget som vi vet om. Allt gott till dig och familjen!
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Usch o fy ! hälsa krya på sig till honom !
det har vi peppar peppar klarat oss ifrån trots mycket skogsvistelser men en och annan fästing har det ju blivit genom åren

2016-09-25 @ 11:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback