Äting med utsikt i kväll onsdag

Äting med utsikt över Östra Silen blev det i kväll. Bilden ser photoshoppad ut, men det är den inte alls. Det var ett praktfullt färgspel över sjön och det växlade hela tiden. Tog några bilder med den nya kameran på inställning program "romantisk solnedgång", men de blev förfärliga.:- ))  De har som var naturell blev bäst.
 
Ett matglatt gäng fixade det hela med flera rätter och medhavt kött och fritös. Lederhosen förstås och Roland hade sina på sig också men han kom inte med på bilden.
 
Härifrån kommer de och vi ses ofta varje år för gemytligt umgänge med god mat. Delvis är det proffsmatlagare med egen cateringfirma, välutrustad för matlagning med buffé till hundratals personer.  Vi pratar mycket mat också, kul!
 
Entrérätten var små fina snittar som jag inte fick med på bild för jag var så upptagen att fota utsikten med min nya kamera. Tog den direkt ur kartongen och började med lite goda råd från omgivningen.
 
Sen kanske soppan kom, minns inte ordningen. Men i alla fall soppa på squash med egenhändigt tillverkad friterade korvskivor i.
 
Friterade kycklingskivor på tunn skiva av squash och äpple och vitlök och en majonäsblandning.
 
Varmrätten var gedigen oxfilé med bönknyten omlindade med bacon, grönsaker och till det friterad sötpotatis i glas.
 
Till det öl som skulle hällas lite raffigt så här ner i glaset med flaskan opp och ner. Det krävar lite träning att fixa.
En fantastisk måltid med ett antal rätter och trevligt sällskap. Detta blir svårt att matcha på fredag när jag ska bjuda igen. Men så många rätter blir det inte, högst tre.
 
Imorgon bitti blir det bilder från Waldorfskolans teater.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback