Årjängs marknad börjar idag fredag ...

 ... och håller på i dagarna tre. Det brukar vara runt 100.000 besökare sammanlagt under marknadsdagarna. Och det finns så där 700 försäljare.
 
Det är alltså jättestort i lilla Årjäng som annars till vardags har bara 10.000 invånare i hela kommunen.
 
Marknaden är en av Sveriges största och har anor sedan 1600-talet. Då  mycket som kreatursmarknad. Utbudet numera är förstås varierat; genuint hantverk, serietillverkade produkter av olika slag, rent krimskrams, kålsoppa + klengås och kaffe i många stånd, stort tivoli med attraktioner för barn i alla åldrar. Det finns också en del demonstrationer av olika stora maskiner för jord- och skogsbruk.
 
Imorgon lördag är den dagen då flest stånd är öppna och det är mest besökare.  På söndagen kan man fynda till låga priser.
 
Om vi går på marknaden så brukar vi besöka Vild-Hasse, korvförsäljaren med god pratförmåga. Sen brukar det bli inköp av ljung och sånt för vintern, kanske några par strumpor och så goda korvar. Någon kålsoppetallrik kan slinka ner också, mest för att gynna föreningslivet på orten. Det är de som strävar och säljer för att få in pengar till verksamheten.
karuseller på Årjängs marknad
 
Bildresultat för vild-hasse
 
Årjängs marknad
En del av marknadsområdet ovanifrån. Roland tog bilden för några år sedan vid en helikoptertur.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback