Värmlands Museum Ikoner

Direkt från Sandgrund och Lars Lerin så gick jag till Värmlands museum igår tisdag. Där visades flera fotoutställningar. Så roligt! Jag gillar fotokonst.  Det var en stor utsällning med kultfotografen Dennis Hoppers bilder från filmvärlden. Men den som gjorde djupast intryck var de vackra bilderna o filmen i utställningen Ikoner från Fotografiska museet i Stockholm.  Temat var våra drömmar om att vara våra idoler o förebilder.  Och temat fick ett särskilt djup eftersom det illustrerades av modeller med Downs syndrom. 
 
Jag som jobbat med barn med förståndshandikapp i många år avskyr när de beskrivs som "stackars" eller görs patetiska. Men i den här utsällningen finns  stolthet och självförtroende och starka individer. Jag stannade länge där o såg filmen som gjorts som komplement till utställningen. Så bra gjort. Hoppas många tar chansen att se den när tillfälle ges.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Vilket sammanträffande. Jag tänkte i morse att vi skulle ta en tur till Karlstad och gå till Lars Lerins utställning! Jag ska bara få med mig gubben också! :)

Svar: Klart ni ska åka till Karlstad o Lerinutsällningen. Men ge er god tid, kolla på bilderna, på filmen, fika och kolla igen. Sen är verkligen Ikoner- utsällningen värd ett besök. Värmlands museum ligger alldeles bredvid. Äta god lunch kan man där också!
Inga Magnusson

Postat av: Pillan

Ooopps!!
Hur många timmar behöver jag?
Om jag vill hinna med båda?
Ska snart till optikern i stan så kanske lite kultur med.

Svar: Hos Lars ett par timmar med fika mitt i. Man bör kolla lugnt och gå en gång till för att se bättre på det som man fastnade för första gången. Då ser man nytt i bilden. På museet kanske en halvtimme. Men passa på att äta där, suverän mat har de. Sen skäller alla på Karlstads saluhall i Valvet, men jag tyckte nog att den var helt ok, värd ett besök om man ändå är där.
Inga Magnusson

2016-10-26 @ 22:00:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback