Uteplantering igår torsdag

Så här ungefär blir det ute vid vägen där husets namnskylt står. Ska väl bli något mer i den här byttan.
 
Skänkte, medan jag höll på, en tacksamhetens tanke till Roland som fixat så bra plats för trädgårdsarbete på baksidan av huset. Det är ett redskapsförråd rakt fram och ett bord med lastpall på i lagom arbetshöjd  till vänster. Fast jag får röja lite i piprankorna så de inte växer över det hela. Orkade inte göra allt färdigt med planteringarna,  fingrarna var helt bortdomnade och stelfrusna. Jag får ta resten idag.
 
. Det var bara 4 plusgrader, lite småregnigt och någon liten nordanvind. Fast det är bra med regnet. Det har varit brandrädsla hela hösten. Så otäckt att bo i skogen  när allt är knastertorrt och minsta gnista skulle kunna starta en skogsbrand.
 
Igår kväll åt vi kvällsmat med goda vänner. Tänkte viltsoppa men det var så lite kvar så det fick bli älggryta med mycket mortelstötta trattkantareller i och så broccolibitar. Jag gjorde som jag helst gör med grönsaker i grytor: Kokade den i lättsaltat vatten och delade ner den i grytan sen. Då behåller de sin egen smak och får bryta av lite mot resten av grytan. Till den vildris / nudlar och till dessert Boelz äppelkaka med vanliljsås. Och riktig espresso förstås med slisk sist.
 
Fasanfilm kommer sen

Kommentarer
Postat av: Znogge

Mmm... Det där lät riktigt gott och bättre än soppa om man frågar mig ;-)

Trevlig lördag!

Svar: Ja, det blev bra stuns i grytan med trattisar i
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback