Trerätters tisdag kväll, havskräftor och vildsvin!
Hur lyxigt som helst! B och P, det medbjudna paret, som förr hade anknytning till Ikea och Älmhult men som nu bor på Orust, hade med sig nykokta havskräftor. Smakade kanonlyxigt för oss som sällan får fina färska skaldjur.
Sen blev det vildsvin, fantastiskt gott. Hemligheten är att inte salta bort smaken utan istället förstärka den med örtkryddor, bl.a. självplockade enbär. Såsen med malda trattkantareller och champinjoner. Aroniamarmelad från egna vilda buskar. Dessert blev glass med blåbär som bara var värmda, inte alls sockrade. Avslut riktig espresso. Kvällen gick alldeles för fort förbi med god mat och trevligt umgänge. Vi kan ju inte stanna oppe sent och nattsudda, arbetsdag imorgon för oss båda.
Imorgon bitti blir det fasanrapport. Nu har vi sett dem!!!
Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel
Vildsvinet med svampsås låter gott! Är det som gris att det måste vara helt genomstekt?
Svar:
Inga Magnusson
Trackback