Peters grillmat med chicoree

 Chicoree ser ut lite som endiver men är vit-gulare, inte så grönt i bladen. Smakar gott så här
Ta bort de yttersta bladen och nederdelen, dela på längden! Lägg i smord form med ost på, centimetertjocka skivor av Saint Agur helst eller roquefort eller gorgonzola. I ugnen 190 grader 20 minuter.
 
Den här goda maten fick vi i somras, men jag missade att lägga ut den på bloggen. Igår letade jag efter receptet under kategori "mat" här men hittade det inte. Nu lägger jag i alla fall ut det så det finns till nästa gång. Jag har försökt få tag på grönsaken chicoree men inte lyckats. Testade med vitkål igår och det var godkänt enligt våra gäster.
 
 
 
 Grillad bit av rådjurskilling-lår.
En dag före:
salt, peppar, rosmarinolja eller olivolja, täck med timjan, lägg i plastpåse över natten
Sen på grillen med indirekt värme (kol runt och kött i mitten) 40 - 50 minuter  (äldre kött en timme)
Gör med rödvin i foliepaket igen på grillen, indirekt värme 1,5 - 2 timmar  beroende på ålder. Skär i tunna skivor.
 
 Rosmarinpotatis i foliepaket på grillen med salt, lite peppar, olivolja 40 minuter till 1 timme
 
 Paket av vildsvin, filé eller skinka. Ta bort hinnorna noga innan. Rulla in i paket med Serano eller Parmaskinka, tunna skivor. Man kan göra det enklast med plastfolie under, pensla med rosmarinolja, lite grovmalen pepparmix på köttet, lägg på blad av salvia eller lager, gör paketen med skinkan, grilla 5 minuter på varje sida med direkt värme.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Vildsvin är gott fast länge sedan jag åt det tyvärr. Det som du gjort har jag aldrig provat, måste nog komma ihåg receptet och göra det någon gång.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback