Inte alls som på Riche!

Vi åt torskrygg med pepparrot idag. Har längtat efter den rätten länge och laddat. Men den blev en besvikelse, inte alls så där god som den är på Riche i Stockholm. Fisken blev trådig och smaklös, den rivna pepparroten smakade inget alls. Vet inte vad jag gör för fel, följer instruktionerna precis. Pepparrot ska smaka pepparrot och fisken ska var bladigt fast och smakrik inte sladdrig och trådig. Jag får smyga in i köket på Riche och kolla hur de gör där i köket. Eller fråga son Markus gode vän Micke W. som jobbar i baren där, han kanske kan spionera. Eller jag får berätta att min biologiska mormor jobbade på Riche 1911 - 1915 och säga att jag vill se hennes gamla arbetsplats. Eller nåt...! ;- )
 
Uppdaterat: Nu vet jag i alla fall ett fel jag gjorde enligt Znogge, jag följde ett recept där fisken skulle kokas. Hon gör i ugn och får den bladig och fin. Så får det bli nästa gång.
 
Kvällens käk är i alla fall givet: Vi är bjudna till Lianegrill på grillat rådjur, ett djur som sköts av en gäst för några dagar sedan .

Kommentarer
Postat av: znogge

Skumt! Jag lagar ofta torskrygg och brukar få till den rätta konsistensen. Du får testa ännu en gång...

Svar: Hur länge kokar du fisken?
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback