Igår kväll åt vi här med våra gäster!

Att bräcka deras fyrarätters med utsikt gick ju inte förstås. Men jag gjorde mitt allra bästa. Roligt att för en gångs skull duka med ärvda matservisen med guldkant. Det går att diska den i maskin utan diskmedel, men man måste göra det direkt efter ätingen annars torkar maten fast.  Tänkte att vi skulle göra typisk svensk mat. Det blev alltså förrätt med brödbit + matjesill´+ gräddfil + kokt ägg + gräslök  + dill och grönsaker. Inte min favvo så jag byter ut matjen mot tonfisk.
Detta är ett glatt gäng från Österrrike som besökt oss flera gånger för fiske, delvis svensktalande. Mikael lyckades inte vara med på bilden.
 
Varmrätten blev porterstek på älg med kokta morötter och kokt kål. Såsen blir bra på porterstek och köttet smakrikt. Det duger.
Dessert till slut Boels äppelkaka med vanlijsås och vispad grädde. Roligt att göra nåt med svenska äpplen nu när det är säsong. En trevlig kväll hade vi och vi kommer att ses igen!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Sill är inte min grej men bortsett från den så lät allt väldigt gott :D Kan inte tänka mig att gästerna blev besvikna!

Svar: Sill har jag heller aldrig lärt mig äta, byter mot tonfisk när det behövs Gästerna påstod att de var nöjda och de åt en hel del också. Kul att det verkade funka!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback