Första kamerautvärderingen - fotosafari!

Det blev några kilometers fotosafari igår för att utröna lite om vad den nya kameran kan och eventuellt inte kan. Det är en  Panasonic Lumix modell DMC-TZ80.
Jättenöjd med macron är jag!! Den tar med automatik helt skarpa bilder på bara ett par centimeters avstånd. Det här är alltså närbild på en höstaster, en rätt liten blomma egentligen. Kul! Det här har jag hoppats på. Alla andra tar så fina närbilder, nu kan jag också.
 
Zoomen är också kanon! Den här geten stod en bra bit ifrån mig, på andra sidan en rejäl åker. Jag zoomade in så mycket jag kunde på automatinställningar och bilden blev så här skarp. Trodde det skulle bli rörelseoskärpa men inte. Har inte koll på varför det går så bra, om kameran justerar på något sätt. Sånt här har jag heller aldrig kunnat fota förut. Om jag anstränger mig med inställningar lite bortom automatik så kan jag få ännu mer zoom, men det har jag inte lärt mig än.
 
 
Saltsten, också på avstånd, på andra sidan en åker, men ändå rätt skarp
 
Litorpet är vackert. Skärpan och  färgerna i nya kameran får godkänt.
 
Också på rätt stort avstånd, helt godkänt. Det är ett älgpass så vitt jag begriper.
 
Mitt bästa inställningsläge på kameran så här långt är förstås i A, dvs intelligent automatik. Jag räknar kallt med att kameran är intelligentare än mig så jag håller mig där ett tag. Men jag konstaterar också nöjd att jag kan ställa både bländare och slutare manuellt, lite som på en systemkamera. Kul att kunna göra ibland men jag vet inte hur jag ska få till  det än. Jag får träna på det. Sen finns det olika programval, typ "romantiska solnedgångar" (kanske? ;- )) men de undviker jag nog. Däremot vill jag lära mig att använda funktionen att ta 10 bilder med snabb automatik. Och panorama.  Gillar att kameran snabbt är redo för att ta bilder, det går i princip på nolltid. Bra när man vill fånga ett ögonblick.
 
Och bäst av allt! Den är inte så tung och otymplig som jag tyckte först. Inga problem att ha den i fickan eller bära i handen. Så här långt är jag alltså nöjd med mitt köp.
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Tror det är samma som jag har och jag är supernöjd med den! Lycka till med fotograferandet :D

Svar: Va kul om du har samma kamera! Du tar så fina bilder!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback