Agenda

Idag tisdag har vi flängt runt i Värmland i olika ärenden känns det som: Karlstad med bilärende, Grums med jaktärende, Säffle med båtärende. Säffle skulle också ha varit vaccinationsärende, för tbe, men det gick inte så nära inpå pencillinkur. Roland  måste vänta minst en vecka.
 
Imorgon onsdag jobbar jag sista dagen före vårt höstlov eftersom jag bara jobbar 40 % = måndag och onsdag numera.  I alla andra kommuner har man höstlov vid Allhelgona, men i Årjäng  har alltid älgjakten varit stor så lovet har hamnat på älgjaktsveckan. Lite kuriosa kanske, men uppskattat av många skolbarns-föräldrar som passar på att köpa billiga resor den veckan. Onsdag är f.ö.en svältdag på 5:2, bara 500 kalorier för mig. ;- )
 
Torsdag ´har vi bjudit hem vänner på äting. Det blir en trerätters med  älg som varmrätt  fast jag vet inte hur än. Så en hel del av dagen går åt till att förbereda det.
 
Lördag börjar älgjaktgäster att droppa in. Vi har enligt tradition viltsoppa tillsammans här hemma på kvällen. Roland berättar för  dem  om årets jakt. Och vi babblar om en hel del annat också. Några av dem träffar vi bara i samband med den årliga älgjakten, så det finns mycket att prata om.
 
Söndag infomöte 18.00 på Tjolitta i  vårt viltvårdsområde om jakten. 
 
Måndag drar älgjakten igång kl 07.00 på Tjolitta. Jag är inte med på jakten utan ska ägna den lediga veckan åt att laga mat i större omgångar och frysa ner portioner samt putsa husets fönster. Fönsterputsningen är så trist, så jag brukar ha som beting att putsa ett per dag. Sen lär det bli tid att promenera med Seffrin också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback