God fisksoppa blev det

Kollektiv matlagning igår kväll, fredag. Vi hade ett  recept på god  fisksoppa, den jag fick i Stockholm senast, och ´någon annan i vänskapskretsen hade fångat torsk vid Lofoten.  Vi slog oss  ihop och lagade fisksoppa tillsammans igår kväll  och inbjudna var ytterligare ett par. Kul matlagning blev det och en suveränt trevlig kväll med förrätt, soppa och dessert, allt smakade jättebra.  Så här var fisksoppan. Den kommer vi att göra fler gånger!
 
En stor morot,  och tre potatisar, samt en skivad, syrad rödlök, fräses tillsammans i olivolja. . Låt det koka nästan  mjukt med lite vatten. (Vi kokade med grädden i men det varade så länge, tror det går snabbare i vatten, fast vet inte om det påverkar smaken)  På med grädde och Smetana (syrad grädde), lika delar så där 5 dl / 3 dl varje.+ rejält med vitt vin och så hummerfond. Låt det koka tills det är mjukt, men al dente.  Smaka av! Sen lax och torsk och dill o citron, låt koka någon minut. Smaka av med salt och peppar och ev andra kryddor. Till sist i med räkorna, bör vara handskalade.  Värm, men koka inte.
 
Smakar kanon. Och jag tror att det är den syrade rödlöken  som stunsar till det hela. Och så den självfångade laxen förstås.
 
 I ett stort fint kök härjade vi sex stycken utan att det blev trångt. Sånt kan man bli avundsjuk på!
  
 
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Oj, så trevligt! Det blir extra gott när man har satt ihop maten tillsammans! Mums med fisksoppa! :)

Postat av: Znogge

Det lät både gott och trevligt!

2016-11-13 @ 10:54:06
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback