Stekt fläsk på Stadt i Åmål idag! Och däckkalibrering!

Nej ingen slump förstås! Om vi har ärenden till Åmål så fixar vi dem på en tisdag för då serveras stekt fläsk och potatis och löksås / raggmunk på Stadt. Och gott är det! Sen tar vi kaffe på XO bredvid för de har smarrigt slisk.
 
Vi hade ett par ärenden och det ena var att  kalibrera vinterdäcken! Vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet. ;- )) Så här är det
 
Nya bilar har varningssystem för däcktrycket. Om det blir för  lite luft i ett däck så ska det lysa  en varningslampa på instrumentpanelen. Det hela bygger på att bilens dator känner igen varje enskilt däck. På däcken sitter alltså ventiler med unik identitet  och de måste kalibreras till den egna bilen annars lyser varningslampan hela tiden. Det innebär att varje gång man byter däck så måste den här manövern göras på en märkesverkstad som har rätt datorprogram, om jag fattat rätt, efter att man har lagt på nya däck.
 
Nu är det gjort i alla fall för den här gången. Manövern går snabbt och är kostnadsfri och för oss spelar det ingen roll eftersom vi gärna åker till Åmål. Och nu vet vi ju till nästa gång. Hade varit bra med info vid köpet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback