Magisk solnedgång idag över Östra Silen - inte photoshoppad!

Gårdagens snabba solnedgång över sjön i rosa och blått var vacker, men idag var den magisk!!! Tror inte jag någonsin upplevt något liknande. Allt  badade i ett rött ljus i en halvtimme. Färgerna var bara helt fantastiska ut över sjön. Bilden ovan är tagen från stugan. Och som sagt inte photoshoppad, det var verkligen så här starkt.
 
Bilden här är tagen nere vid vattnet. Solen går ju ner redan vid 3- halv 4 så jag gick  ner till bryggan för att få med bilder från söder. För det blir  solnedgång nästan i söder nu på vintern.  Och färgerna skiftade hela tiden i en skala gult - rött - lila. Luften färgades av detta och intrycket var magiskt. Gissar att det blir många solnedgångar på facebook idag ! ;-)) 
 
Solen går ner över Pers Udde söder om Silvergruvan på andra sidan sjön från oss räknat.  Det var Ove Boberg som kallade platsen för Pers Udde. Per lär ha varit  morbror till Gunnar i Gyltenäs och arrendator i Torgilsbyn. På Pers Udde ville Ove alltid ha en skytt på älgjakten,  En gång på 80-talet när Roland var jaktledare så bad Roland Ove gå dit för ingen annan visste var det var. Och Ove sköt en älgtjur där, han hade rätt, det var ett säkert pass.
 
Nu är klockan 17.00, vi har ätit middag med tända ljus, eld i kaminen och marshaller vid vägen. Roland badar bastu och jag bloggar. Det skulle bli fint väder idag men det blev istället småregn hela dagen. Fast imorgon lovar yr.no solsken! Bättre än så här blir det inte, med lagom ansträngande dagar, vackra vyer och god mat. Dessutom har vi haft ett positivt telefonsamtal med en god vän. Det värmer hjärtat.

Kommentarer
Postat av: Marek

Hallo Inga,
Es sind fantastische Bilder,wie schade daß wir nicht da sind !!
Liebe Gruße
Marek och Renata

Svar: Wir haben jetzt Eine schöne Zeit hier mit Sonne und Frost, wohnen einige Tage in Agnarshaus. Ihr seid immer herzlich willkommen! Wir hoffen dass alles ist gut mit Euch.
Inga Magnusson

2016-12-01 @ 01:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback