Kycklinggryta-tävling

 
Tänkte jag skulle förnya kycklinggryta-ätandet lite. Har kört samma recept i många år ville få till en ny variant. Jag googlade förstås och hittade två olika som såg goda ut. Gjorde bägge igår fredag för att välja ut den bästa. Det blev en med sugar - snaps ( på korrekt värmländska är det "artebockar") och en med ädelost. Den med artebockar gick bort direkt, de passade bara inte med kyckling. Så nu kör vi den vinnande varianten framöver, den med ädelost.
 
500 g rensad kyckling i bitar, bryn dem!
2,5 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk krossad rosépeppar
1 krm svartpeppar
1 msk vinbärssaft
1,5 msk soja
lite färsk rosmarin
salta och peppra efter smak!
 
Koka ovanstående i 10 minuter
 
Smula i
140 g ädelost. Vi hade Gorgonzola men går säkert bra med annan också, kanske St Auguir (stavningen?)
 
Jag skriver receptet här eftersom kategorin "mat" här på bloggen fungerar som min egen kokbok. Här letar jag vid behov upp recept på favvorätter.
 
Till det ris förstås. Och jag drack  ett glas spritzer, alltid gott, passar till alla maträtter.
 
Till dessert i kväll fredag blev det latmans-fikon i konjak (armagnac) lätt värmda med vaniljglass till. De behöver absolut spetsas med vanlig konjakt och / eller Grand Marnier annars är smaken för mesig. Den här rätten är förstås bäst när man gör den själv, alltså steker  fikon som inte är inlagda  och har på smör, honung, svartpeppar och konjakt och Grand Marnier, men det här är snabbvarianten. Den är godtagbar. Tyvärr hittar jag inte just nu de här fikonburkarna någonstans i Årjäng, men de finns närmast i Åmål.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Låter väldigt gott. I Stockholm bjöd sonen på en god kycklinggratäng så den blir det här i dag!

Trevlig lördag :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback