Fotografiska museet i tre timmar!

Så suveränt att ha gott om tid, titta färdigt, äta en bit mellan varven. Fotografiska  är mitt favvovattenhål i Stockholm. Och i lördags var det öppet hela dagen till fram på nattkröken. Inget jäkt.
Från restaurangen över en liten sallad, är utsikten så här fin. Jag hade tur och fick en fönsterplats med okänt men trevligt sällskap bredvid mig. Alla stolar var upptagna, så mycket folk. Solen belyste bortre sidan över vattnet. Så här startade jag på eftermiddagen lördag efter basket med Bill, lunch på Tomtebogatan och lek i Vasaparken.
 
Corbijn var förstås huvudnumret. En stor utställning med massor av hans bilder av gamla rockidoler, bilder som berörde. Bilderna på var varje grupp var placerade tillsammans.
 
Vi var en stor publik och de flesta besökarna pratade andra språk än svenska. Han är välkänd och populär. Det var lite intressant att komma från Dennis Hopper-bilderna i Karlstad till Corbijn. Hopper är stor och har gjort mycket bra i en genre som snuddar detta men Corbijn är i en klass för sig. Tror inte han har någon som slår honom. Det blev ett par varv runt hans bilder. Som vanligt en snabbare genomgång först och sedan stanna till vid de mest intressanta bilderna nästa varv.
 
 
 
 
Utställningen om   hur det ser ut i Västmanland efter den stora skogsbranden är  absolut sevärd. Ett helt unikt landskap har formats efter att elden tagit sitt, allt organiskt är i princip borta.  Fotografen har dokumenterat andra typer av naturkatastrofer också och i en film som finns med på utställning så berättar hon själv om sina upplevelser. Den var värd att se och bilderna var suggestiva
 
 
 
 
En höstsalong bjuder på nytt och överraskande fotografi och ska så göra. Den här är tyvärr återgiven väldigt suddigt men ett roligt grepp att mångfaldiga vardagsföremål och skapa något nytt.
 
 
När jag var klar på Fotografiska efter tre timmar och väntade på taxin så var det så här vacker utsikt. Stockholm är fint och jag hade tur med vädret den här gången. Lugnt och strålande sol. Jag promenerade mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback