Födelsedagens julmeny på Esters Café.

Min födelsedagspresent till Roland var alltså, inte julbord som jag felaktigt skrev men väl, julmeny på Esters Café i Långserud efter E18. Man kan välja julmeny eller jultallrik. Båda är tre rätter, med förrätt, varmrätt och dessert. Julmenyn är lite mer påkostad.
 
Det var vackert uppdukat för oss när vi kom, vi fick glögg medan vi väntade på maten. Och det var ju tur för det tog en en stund. Den kändes lång eftersom vi var rejält hungriga när vi kom.
 
 
Förrätten var alltså kall med sill, potatis, vildsvinsskinka med rödbetssallad, någon korv med sylt, räkor med laxröra på bröd ( jag hade sagt till om glutenfritt men det var det inte. Spelar ingen roll för jag hade inte orkat det i alla fall), sen var det ost och tror fikonmarmelad på.  
 
Varmrätten har jag redan täljt i här så den ser inte så aptitlig ut. Det var fläskklubba på fläsklägg med potatisgratäng och rödkålscoleslaw. Om jag ska rescensera den här rätten så var den ingen höjdare för mig, men det berodde nog mest på att jag valde fel maträtt. Fläskläggen måste rimligen har varit från i spädgris, verkade i alla fall så när vi dissikerade den och kollade in de tunna benen. Det innebar mycket senor och brosk med rätt  lite kött mellan. För mig är annars fläsklägg större fläskstycken så det hade jag förväntat mig.  Men det lilla  jag åt var välsmakande, välkryddad och honungsgratinerad.  Potatisgratängen var rätt torr och hård. Den hade nog stått länge på hög temp i micron för den var oerhört het och svalnade inte på länge till ätlig temperatur trots att vi luftad i den. Coleslawn på rödkål var suveränt god
Desserter och bakverk är ju Esters specialitet och på dem blir man inte besviken. Den här var bara guld! Någon mousse, lakritskulor, pralin, och vit choklad.  Kaffe till den. Vacker som ett konstverk och välsmakande.
 
Om jag ska säga nåt om maten sammantaget så hade för min del i alla fall kanske  jultallriken varit ett bättre val eftersom varken fläskklubban eller potatisgratängen var i min smak. Förrätten var däremot  ok (bortsett från missen med glutenfritt!) och desserten helt suverän. Sen var det för länge att vänta mellan rätterna eftersom vi var rejält hungriga. Men vi blev i alla fall till slut ordentligt mätta och Rolands födelsedag fick lite guldkant. Han gillar ju sån här mat till skillnad från mig.
 
Under dagen var det skype med Mattias och Markus-familjen och tel med Malinfamiljen.
 
Senare idag så blir det bilder och beskrivningar från Thanksgiving med son Mattias i Seattle.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ömsom vin, ömsom vatten med andra ord. Efterrätten var i alla fall otroligt vacker!

Svar: Och otroligt god!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback