Vit sparris!

Ica har sålt vit färsk sparris ett tag, sparris från Tyskland!!! Vi köpte en omgång som räckte till två festliga måltider med sås och rökt skinka. Man kan ha endast smält smör också till istället för hollandaisesås / bernaisesås. Just den här sparris räckte att koka knappt fem minuter, sen var det lagom tuggmotstånd. Gott är också att steka men det tar längre tid. Jag skalar stänglarna från knoppen och neråt, sköljer noga innan förstås. Sen tar jag och fryser skalen och likaså den nedre delen, skuren i skivor. Det använder jag sen till sparrissoppa. Skalen får koka i något sparat potatisvatten ett tag och sen i med skivorna av sparris. När skivorna kokat så tar jag upp dem och mixar och sen tillbaka i vattnet igen. Till slut i med hönsbuljong till lagom smak och citron och grädde kanske. Det kan vara olika. Och eventuellt reder jag av med maizena.  En del av tunna sparrisskivorna sparar jag och mixar inte, de får vara med i soppan hela.
 
I lördags så mutade vi oss själva med sparrisäting för att klara av Mellon. Det hjälpte en stund men sen orkade vi inte mer. Det var så enformigt, fast programledarna gjorde sitt bästa.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Färsk sparris är verkligen gott! Här blir det oftast den gröna jag köper och vi brukar grilla den eller tillaga den i ungen. Riven parmesanost över är väldigt gott. Nu sitter man nästan och blir hungrig ;-)

Svar: Tack för tips! Vi frossar gärna i grön också, den får vi tag på hela året. Den vita från Tyskland finns ju bara en kort period och den är speciell så vi passar på nu!!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback