Nu har jag slängt dom!

Jag råkade kolla utgångsdatum på en kryddburk och fann att det var 2008!!! Lätt förfärad så tittade jag snabbt  på  burkarna längst ut i  förrådet och det var nedslående. Den äldsta gick ut 2006 och måste alltså rimligen ha varit tillverkad några år innan dess!!
 
Jag har ingen koll på huruvida kryddor verkligen åldras och blir smaklösa eller ohälsosamma men det är  inte aptitligt att veta att de är så gamla. Eftersom minnet med ålderns rätt är kort numera ( har också passerat "bäst före datum"! Ha ha...!") så tänkte jag att det var bäst att agera omedelbart. Jag plockade alltså ut alla kryddorna ur skåpet och gick igenom datummärkningen ordentligt. Några blev godkända, men många föll för åldersstrecket och de slängde jag.
 
(Saltburkarna som står där längst bak behöll jag förstås. De hinner aldrig bli gamla)
 
Igår köpte jag nya fräscha kryddor, det känns riktigt bra!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kryddorna tappar rejält både i smak och färg så jag brukar också slänga dem när de blir för gamla. Någon månad gör säkert inget men när det handlar om år då är det minst sagt hög tid!

Postat av: FREEDOMtravel

Jag har hört att de bara tappar smak, så det ska nog inte vara ohälsosamt. Men kanske inte kul när de blir helt smaklösa efter för många år... ;)

2016-05-26 @ 07:49:08
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback