Nu håller jag på med torskrygg!

 
 
Det är mat som jag verkligen gillar och som jag skulle vilja kunna tillaga gott. När vi var på Almars krog så sa kocken där 42 grader i ugnen 4 timmar.  Jag skrev opp men trodde det var fel. Roland köpte färsk  torskrygg hos fiskbilen så den tillagade jag igår.
 
Den blev rimmad först en timma med halv liter vatten, 1,5 msk  salt och 2 tsk  socker i rumstemperatur. Sen på trångt glasfat smörjt med rapsolja, in i ugnen på 50 grader. Jag fegade ur lite där och tog inte 42 grader. Men jag visste att fisken skulle vara 45 grader inuti när den var färdig så jag kollade noga med den nya fina termometern.
 
Pepprade och saltade fisken gjorde jag, rätt rejält. Det tog 3 timmar på 50 grader i ugnen att få fisken till 45 grader. Men kan säkert vara olika.
 
Den smakade himla gott med pressad potatis och olika såser till ; aioli, romsås och pepparrot. Egenskördad sallad och vilda tomater och så sparris förstås. Jag är nog mest för pepparoten och det kunde ha varit den plus bara skirat smör och hackat ägg och citron.
 
Idag försökte vi äta på golfrestaurangen men dagens var slut när vi kom dit så vi avstod.  Det fick  bli lite rester och i kväll blir det grillknyte på Liane.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Torskrygg är väldigt gott och kan varieras i det oändliga! Här kommer ett recept som vi gillar :D

http://www.landleyskok.se/recept/torskrygg-med-bacon.html/

Postat av: FREEDOMtravel

Oj vad gott det låter! Vi använder alltid termometer till kött men inte till fisk, även om vi pratat om det. Fisk är ju godare när den inte är lagad för länge. Torskrygg är väldigt gott!!!

2016-05-28 @ 20:30:04
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback