Lite mer i pallkragarna

Köpte ett par salladsplantor och satte ner dem i pallkragarna. Det tar ju ett tag innan det sådda kommer opp. Med kombon plantor och sådd så blir det fräsch sallad att skörda hela säsongen, så blev det förra året. Men jag ska försöka få tag på några fler plantsorter av sallad och dill. Rosmarin och timjan har kommit till och så den övervintrade gräslöken.  Tacksam att Roland ordnade så det är lätt att dra den här bingen. Med krok i varje kortsida och det här repet så kan jag enkelt bara dra in det hela under altantaket vid långa regnperioder, som nu till exempel. Den är tung men inte så tung som den ser ut. Det är inte jord ända ner, behövs inte för bara lite sallad och kryddor. Frigolitskivor  och plast med hål i under.
 
En gång i tiden försökte jag odla i jorden i vår trädgård. Men det är den segaste lera, helt omöjlig. Vi försökte förbättra med torv och sand, men fick hålla på år efter år och till slut tröttnade vi på det. Det får räcka med den här varianten, då har vi det viktigaste och bekvämt inom räckhåll från köket. Lagom arbetshöjd blir det, giftfri odling i kompostjorden och förhoppningsvis mördarsnigelfritt.
 
Blogginlägg på kö handlar om bogmontage på vitsvanshjort, Rolands farbror Nils, Golfrestaurangen, Sockenmagasinet och en del annat.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Här är det precis tvärtom och vi har bara sand. Så pass att när jag grävde i rabatten hittade jag en bärnsten! Vi skulle behöva lite matjord för att odla men jag håller mig till krukor.

Svar: Lagom är bäst men det bjuds ju inte alltid i trädgården. Fantastiskt dock att hitta bärnsten i rabatten! Krukodling låter som ett bra alternativ.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback