Grillad entrecote från Grön Ko!

Den ska bara kryddas med salt och peppar så att den fantastiska smaken blir kvar. Detta  bjöds vi på på Jarpere i går kväll hos A och A och dotter M med sällskap J ! Ja och tre hundar och en katt också förstås, men de var inte med vid ätingen. ;- ) Kryddsmöret är hemgjort med vitlök, gröna örter, flingsalt. Såserna är tsatsiki  (värdparet nyligen hemkomna från resa på Rhodos) och bearnaise.
Till det ett gott vin som vi fick av Jörgen i Signebyn för rätt länge sedan men som vi sparat till ett speciellt tillfälle och det tyckte vi att gårdagens jubileum var. Det var läckert. Sen hade vi fint bubbel också.
Den här grönsaksblandningen måste jag lära mig att göra! Den är så god. Först in i ugnen med olja sen på med ostbitar och grönklipp.
 
En anledning till jubilerandet var att Roland köpte gården Liane för rätt precis 20 år sedan. Då hade den arrenderats av hans förfäder sedan början på 1900-talet. Vi bläddrade igenom en del gamla arrendekontrakt igår kväll. Man var noga på den tiden med att skriva ner allt i såna här avtal. Jag återkommer med mer om det i nästa inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback