Grillad entrecote från Grön Ko!
![](https://cdn3.cdnme.se/38735/9-3/k_entr_klar_57257e029606ee08f4ede7f4.png)
Den ska bara kryddas med salt och peppar så att den fantastiska smaken blir kvar. Detta bjöds vi på på Jarpere i går kväll hos A och A och dotter M med sällskap J ! Ja och tre hundar och en katt också förstås, men de var inte med vid ätingen. ;- ) Kryddsmöret är hemgjort med vitlök, gröna örter, flingsalt. Såserna är tsatsiki (värdparet nyligen hemkomna från resa på Rhodos) och bearnaise.
![](https://cdn2.cdnme.se/38735/9-3/k_vin_klar_57257e072a6b229d408ea82c.png)
Till det ett gott vin som vi fick av Jörgen i Signebyn för rätt länge sedan men som vi sparat till ett speciellt tillfälle och det tyckte vi att gårdagens jubileum var. Det var läckert. Sen hade vi fint bubbel också.
![](https://cdn2.cdnme.se/38735/9-3/k_mat_klar_57257e049606ee66633eba5e.png)
Den här grönsaksblandningen måste jag lära mig att göra! Den är så god. Först in i ugnen med olja sen på med ostbitar och grönklipp.
![](https://cdn1.cdnme.se/38735/9-3/k_arrrende_klar_57257e009606ee08c0908ea1.png)
En anledning till jubilerandet var att Roland köpte gården Liane för rätt precis 20 år sedan. Då hade den arrenderats av hans förfäder sedan början på 1900-talet. Vi bläddrade igenom en del gamla arrendekontrakt igår kväll. Man var noga på den tiden med att skriva ner allt i såna här avtal. Jag återkommer med mer om det i nästa inlägg.
Kommentarer
Trackback