Gräsmark hundutställning och Kalasmakeriet!

 
Roland ställde alltså ut Hej i jaktklass på Stövarklubbens utställning och han fick ett Excellent som omdöme, det motsvarar ungefär en gammaldags etta. Domaren var norsk. Det var fem dunkerstövare med och alla inkl Hej var jaktprovsmeriterade. Hej slappnade av bättre än vi hade trott innan och visade sig fint. Han har mycket fina rörelser,  travar i hög fart innan han går över i galopp.
 
Sen träffade vi förstås ett antal gamla bekanta; till exempel Freddie Kjellström, Stefan, Christer,  Espen, paret Sundell, Bolle (long time - no see!) och Göran B (fast det var ju inte så länge sedan, vi sågs ju på Stövargillets årsmöte ;. ))
 
Det var  en grupp ryska stövare med på utställningen.  Det är stora starka hundar med rejält hårlag. Hanarna får vara max 68 cm i mankhöjd. Den här stora hanen mättes till 67 cm och användes uteslutande till harjakt. Han var från  norr om Kongsvinger, strax utanför ulvezon, men man hade varg i trakterna. I Norge används rasen också en hel del till lodjursjakt. I Ryssland jagas det varg med den.  Kanske  klarar en så pass stor hund  att freda sig en stund mot en varg, åtminstone en ensam varg. Men vargar är ju stora, upp mot 90 cm i mankhöjd. En tik av de här ryska stövarna blev BIS.
 
Roland hade kollat redan igår var vi skulle kunna äta i Gräsmark efter utställningen. Han hittade det här fantastiska stället; Kalasmakeriet vid det som jag tror är Gräsmarks prästgård. Vi såg i alla fall kyrkan tvärs över vattnet.
 
Söndagar serverar man ett gigantiskt hemlagat smörgåsbord och det kastade vi oss över. Det var i stort sett fullsatt när vi kom men vi fick på nåder uppdukat ett litet bord på verandan med en vidunderlig utsikt över vattnet. Min favorit blev den ugnsbakade laxen med en hjortronsås och Roland talade lyriskt på hemvägen om strömmingen.
 
Hit måste vi åka igen!! Man har det här smörgåsbordet varje söndag hela sommaren och tiden tror jag var 12.00 till 16.00. Dumt nog så glömde Roland Barbourkepsen på hatthyllan på Kalasmakeriet, den som hör till oljerocken. Om någon av våra vänner / bekanta har ärende dit så är vi tacksamma om den blir omhändertagen. Den är lite speciell eftersom den hör till rocken. Och den är det enda Roland någonsin kommer att köpa på Mall of Scandinavia ;- )) Den inhandlades vid vårt första och sista besök på den stora varumarknaden i Solna.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Oj så mycket god mat . Ser Såå fint ut på faten.

Kul med utställning. Finns säkert en hel del Goa hundar att titta på.

Kram till dig

Svar: Det är roligt med hundutställning, inte bara att se den egna hunden. Rysk stövare var en ny bekantskap för mig. Ha en bra dag!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback