En vacker snigel!

Jag hittade den på asfalten utanför huset igår. Den var så snygg med den svarta färgen på kroppen och den röda  färgen på skalet. Den kan mycket väl vara en ättling i rakt medstigande led till de fina sniglar som mina föräldrar plockade med sig  när de kom hit och hälsade på oss på 80-talet.  Dotter Malin samlade på sniglar och vårdade dem ömt. Vi har fortfarande ovanligt fina sniglar i trädgården. Tur att mina odlingar är små och i pallkragehöjd. Flyttade förstås på snigeln till säker plats på gräsmattan istället för den farliga asfalten. Vi kanske ses igen! ;- )

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Såna snäckor har jag också i trädgården, vissa har väldigt färgrika skal. :-) Där sonen bor finns det såna där jättestora vinbergssnäckor - har varit sugen på att ta med mej några hit, men har ändå inte riktigt vågat ifall de skulle vara glupskare än vad som sägs. Man vill ju inte få sina odlingar uppätna - särskilt inte av något man själv har dragit hem! <:-) Fasar för att få in mördarsniglar i trädgården, så numera vågar jag faktiskt inte köpa nya växter ifall det skulle råka följa med ägg med dom... :-(

Svar: Här är de färgglada sniglarna ovanliga! Man ska nog vara försiktig med snigelimport. Jag köper egentligen inga växter till utplantering, är också rädd för mördarsniglar. Det blir penseer i amplar och kryddväxter i höga pallkragar på hjul, men det betraktar jag som riskfritt.
Inga Magnusson

Postat av: Inga Magnusson

Här är de färgglada sniglarna ovanliga! Man ska nog vara försiktig med snigelimport. Jag köper egentligen inga växter till utplantering, är också rädd för mördarsniglar. Det blir penseer i amplar och kryddväxter i höga pallkragar på hjul, men det betraktar jag som riskfritt.

2016-05-15 @ 16:14:17
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback