Boberg ihjälkörd!!

Fasanen Boberg har gått runt här i bygden sommartid nu i ett par år. Han har varit en källa till glädje och vi har nästan dagligen rapporterat till varandra vem som har sett honom och var han var varit synlig. Många har hållit tummarna att han ska belönas för sitt ivriga spelande med att hitta en höna. Fast så vitt vi vet har det inte skett. Någon säger att det har funnits en fasanhöna på Bålerud, men inget är bekräftat-
 
Roland tänkte sig att han egentligen var den äldste anfadern på Liane, Karl Boberg, som gick igen för att kolla hur ättlingarna i bygden hade det . Och varför inte? När han dök upp helt överraskande första gången så upplevde vi nog honom lite som ett andeväsen, osannolikt oblyg också. Och han verkade känna sig hemmastadd på en gång, som om han varit här förut. Så hans namn blev Boberg.
 
Den senaste tiden har han kommit till Bengt och Hjördis i Signebyn för att få havregryn varje morgon vid samma tid. Havregryn var tydligen favoritmaten. Hjördis tog den fina bilden ovan på honom o gav mig lov att använda den.
 
Nu är han alltså borta sorgligt nog. Han hittades i Pilgata påkörd. Hoppas han har några släktingar som hittar hit så småningom för det är allt lite tomt utan honom.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var sorgligt för vissa besökare hör liksom till...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback