Aldrig ätit tapas förut!

Ärligt talat så har vi alltså inte ätit tapas förut, åtminstone inte som vi vet. Det blev till att börja med att fråga servitrisen vad det var. I menyn så såg vi att det fanns en mängd smårätter att välja på till sin tapas, indelat i avdelningar för kött, fisk och vegetariskt. Tapas är alltså helt enkelt lite av varje och så tar man in det man vill. En 3- 5 rätter är lagom om man är lagom hungrig.
 
Vi tog in 6 rätter och delade på dem, smakade på allt, fast jag åt nog bara en fjärdedel. Det blev så mycket. Till det tog vi 4 olika såser. Jag minns inte allt vad det var men urskiljer på bilden en liten hamburgare, omelett med torkad skinka, husets pommes, fläskfilebitar i stark sås, baconrullade dadlar med ostfyllning, rödbetor med ost och frön, nån skinka med sallad och ost. Det blev en massa mat åt oss två och jag var proppmätt. De olika rätterna smakade ok, jag gillade ju dadlarna och rödbetorna mest. Och så såserna förstås.
 
Men nästa gång jag går på krogen för att äta mig mätt  när jag är hungrig, så blir det nog inte tapas utan en vanlig varmrätt. Det här känns som om det passar bäst till lite tilltugg till ett glas vin / öl för en pratig kväll eller så.
Vi var i alla fall på en trevlig och fin restaurang; Solsidan i Åmål.  

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tapas är gott som tilltugg eller till lunch men som middag föredrar jag en vanlig varmrätt.

Trevlig kväll!

Postat av: FREEDOMtravel

Jag gillar smårätter, fast libanesiska meze är favoriten :)

2016-05-04 @ 19:55:05
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback