Präktigheten står som spön i backen!

Matlagningsdag blev det idag söndag. Det var slut på den förberedda maten i boxen, dags att förnya. Funkar bäst att göra olika maträtter på en gång. Ovan här är köttfärsfräs på älgfärs, allt är på älgkött. Fräs använder jag till soppa, varma smörgåsar, köttfärssås exempelvis.  Köttbullar går alltid åt.
 
Älgbiffar som ätes till potatis eller som hamburgare.
 
Älggrytabas. Alltså bara köttbitar och lök och god buljong från pepparrotsköttkoket. Sen fryser jag det här och när jag tinat upp till matlagning så  ska det till grytgrönsaker också, allt efter humör. Och svamp förstås.
 
Kokade några kilo pepparrotskött med märgben. Det gillar vi och så blir det god buljong till soppa.
 
Till slut kokade jag ett par burkar hallonsylt.
 
Jag gillar egentligen de här dagarna med matlagning fast det är några timmars intensivt jobb. Det blir ändå  mycket mat med förhållandevis liten arbetsinsats. Och visst svävar min mammas ande över en sån här dag. Hon gick bort för flera år sedan men mycket som handlar om mat för min del har präglats av hennes engagemang i matlagning. En  del byttor och  grytor hos mig som är arvegods från henne, stekgrytan och Pyroformen till exempel. Och jag gör nog som hon gjorde fast hon var ju proffs och mycket duktigare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback