Jazz när han var valp

 
 
Jazz är alltså lille Hambos pappa. Jag hittade några bilder på honom när han var valp. Överst syns den där hårvirveln mitt uppe på huvudet!  Det syns också att Jazz var mörkare än Hambo. Mamma till Jazz,  Valsa var inte så mörk men hennes pappa i sin tur; Pilo, var mörk. Det kan vara därifrån färgen kommer. Mamma till Valsa hette Polka och hennes pappa var norske Tero om vi nu ska orda lite mer om härstamningen.
 
Jazz ville helst sitta ner och äta, vet inte varför. Här syns den fina nackstrimman på Jazz, den som Hambo också har. Hoppas Hambo får behålla den. Det vita brukar ju minska.
Vi köpte leksaker till Jazz, men detta var sommar och hans favvo var plastblomkrukor och uttjänta frottéhanddukar. ;- )  Vi hägnade in en del av trädgården då till de två valparna vi hade samtidigt; hamiltonstövaren  Jazz och taxen Oskar. De lekte vildsint med varandra varje dag under uppväxten ute och inne.
 
Vet tyvärr inte åldern på Jazz här, men en liten valp är han.
 
 Här ligger Jazz hos sin mamma Valsa hos Bosse o Liselotte i Leverhögen. Hon fick bara tre valpar tror jag. Tror  att det är Jazz som ligger närmast här.
 
Mentalt så har både Hambo o Jazz den där tryggheten som gör att de kan koppla av totalt trots att det händer saker runt dem.  Men en skillnad är att Hambo är betydligt tuffare än Jazz och vi förstår att vi måste nu från början visa honom vem som bestämmer. Att säga strängt fy ta i nackskinnet och lägga ner honom funkar bra. Att ruska om i nackskinnet är mammans metod för att fostra valpen så den känns igen och är naturlig. Hambo skriker förstås när vi gör så men ger sig strax. Han vill gärna tugga på sånt som inte är tillåtet (sladdar, skor, möbelhörn, händer, fötter, kläder, stenar) och då kan vi behöva ingripa. Men ofta räcker det redan med skarp tillsägelse och han ägnar mest lektid åt leksaker som är tillåtna.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Visst ser man ett visst släktskap men färgen är lite annorlunda. Kul att jämföra. Vår Miss E har precis samma glada och öppna mentalitet som sin pappa.

Svar: Det är spännande att se hur en valp utvecklas både fysiskt och mentalt. Visst kan man känna igen karaktärsdrag.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback